Friss Hírek

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János köztársasági elnök találkozott Thomas Bach-hal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével az ENSZ New York-i székházában szeptember 26-án. Az államfő előző nap részt vett a világszervezet fenntartható fejlődési csúcstalálkozóján. Az ENSZ kongresszusán a német sportdiplomata beszédet is mondott.

„Budapest önálló identitás

„Budapest önálló identitás"

Szeptember 16-án nyilvánosságra hozta a NOB a 2024-es olimpia megrendezésére pályázó városok hivatalos listáját. Elindult egy kétéves pályázati folyamat, melyben a Magyar Kormány, Budapest és a Magyar Olimpiai Bizottság kéz a kézben" dolgozik együtt - erről beszélt dr. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója hétfő este az M4 sportcsatorna Sport7fő című adásában.

Bach köszöntötte a pályázókat

Bach köszöntötte a pályázókat

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 16-án a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan elfogadta Budapest jelentkezését a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére. A magyar fővárossal együtt öt világklasszis város közd az esemény rendezésének jogáért. Thomas Bach NOB-elnök szerdán telekonferencián köszöntötte az öt pályázó várost – így Budapestet , majd válaszolt újságírói kérdésekre.

Jó ötlet a budapesti olimpia

Lovasi Andrásnak tetszik az ötlet, hogy Magyarország és Budapest pályázzon a 2024-es olimpia megrendezésére.

 

A Kiscsillag is fellépett múlt vasárnap a szegedi családi fesztiválon, melyet a Magyar Olimpiai Bizottság rendezett a Társadalmi párbeszéd az olimpiáért program keretében. Az együttes frontembere, Lovasi András szerint jó dolog lenne a magyarországi olimpia.

„Ha az érzelmi szempontokat vesszük alapul, fantasztikus lenne egy hazai olimpia. Azt azonban gyorsan hozzáteszem, hogy a projektnek van gazdasági vetülete is, amelyet alaposan meg kell vizsgálni, csak utána szabad véleményt formálni. Amilyen hírek viszont hozzám eljutottak, azok alapján be lehet állni az ügy mögé” – fogalmazott Lovasi András a mob.hu-nak.

Lovasi András, bár idejének nagy részét értelemszerűen a zene tölti ki, maga is kedveli a sportot, és egy hazai rendezésű olimpián szívesen kilátogatna néhány versenyre.

„Az úszást szoktam figyelni, elvégre korábban én is úsztam, a vízilabdát is szeretem – úgy általában a vizes sportok szimpatikusak. Emellett pécsiként a kosárlabdát sem vetem meg.”

A Kossuth-díjas zenész általánosságban megjegyezte, amelyik sportágban a magyarok jól szerepelnek, az őt is leköti, a labdarúgással viszont hadilábon áll.

„Elkeserítő, hogy a magyar gyerekek a Barcelonáért, a Real Madridért, a Chelsea, az Arsenalért rajonganak, és legkevésbé sem a hazai csapatokért. Ezen mindenképpen változtatni kellene, méghozzá elsőként a labdarúgásban dolgozóknak.”

A MOB ingyenes családinap-sorozata, mely megjárta Budapestet, Győrt és Szegedet, Miskolcon fejeződik be vasárnap.

 

(MOB/czo, fotó: MOB)

Facebook

 

Twitter

Visszaszámlálás

Téli YOG 2016 Lillehammer
Már csak
00
nap
van hátra
Vizes világbajnokság Budapest
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári EYOF 2017 Győr
Már csak
00
nap
van hátra
Judo Világbajnokság
Már csak
00
nap
van hátra
Téli Olimpia Phjongcshang 2018
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári YOG 2018 Buenos Aires
Már csak
00
nap
van hátra

Partnerszervezetek