Friss Hírek

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János köztársasági elnök találkozott Thomas Bach-hal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével az ENSZ New York-i székházában szeptember 26-án. Az államfő előző nap részt vett a világszervezet fenntartható fejlődési csúcstalálkozóján. Az ENSZ kongresszusán a német sportdiplomata beszédet is mondott.

„Budapest önálló identitás

„Budapest önálló identitás"

Szeptember 16-án nyilvánosságra hozta a NOB a 2024-es olimpia megrendezésére pályázó városok hivatalos listáját. Elindult egy kétéves pályázati folyamat, melyben a Magyar Kormány, Budapest és a Magyar Olimpiai Bizottság kéz a kézben" dolgozik együtt - erről beszélt dr. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója hétfő este az M4 sportcsatorna Sport7fő című adásában.

Bach köszöntötte a pályázókat

Bach köszöntötte a pályázókat

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 16-án a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan elfogadta Budapest jelentkezését a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére. A magyar fővárossal együtt öt világklasszis város közd az esemény rendezésének jogáért. Thomas Bach NOB-elnök szerdán telekonferencián köszöntötte az öt pályázó várost – így Budapestet , majd válaszolt újságírói kérdésekre.

Barcelona a minta

Fekete Miklós, a PricewaterhouseCoopers partnere beszélt erről, az esetleges 2024-es budapesti olimpiarendezésről a DIGI Sport Reggeli start című adásában.

 

Megrendezhető a budapesti olimpia, megtérülő vállalkozás lenne és esélyes pályázat a magyar 2024-re - ezt állítja az a megvalósíthatósági tanulmány, amely dél-budapesti helyszínt javasol és július 19. és augusztus 4. közötti időpontot. A MOB támogatja a pályázatot, a tanulmány készítője, a PwC partnere, Fekete Miklós mondja el a részleteket az alábbi videóban.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) június 10-ei közgyűlése egyhangúlag döntött úgy, hogy támogatja a 2024-es budapesti olimpiapályázat szándéknyilatkozatának benyújtását.

Fekete Miklós, a PricewaterhouseCoopers (PwC) magyarországi partnerének képviselője, akkor mutatta be a frissen elkészült megvalósíthatósági tanulmányt. A szakember hangsúlyozta, az Agenda 2020-at megelőzően nem lett volna reális budapesti olimpiában gondolkodni, immár azonban megnyílt a lehetőség a közepes méretű világvárosok, így Budapest előtt is.

(DIGI Sport-MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)

Facebook

 

Twitter

Visszaszámlálás

Téli YOG 2016 Lillehammer
Már csak
00
nap
van hátra
Vizes világbajnokság Budapest
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári EYOF 2017 Győr
Már csak
00
nap
van hátra
Judo Világbajnokság
Már csak
00
nap
van hátra
Téli Olimpia Phjongcshang 2018
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári YOG 2018 Buenos Aires
Már csak
00
nap
van hátra

Partnerszervezetek