Az olimpia sok pozitívummal jár

Elkészült a megvalósíthatósági tanulmány: a PricewaterhouseCoopers szerint mintegy 3000 milliárd forint többletjövedelem várható az országban.

2024 méteres futóversennyel üdvözölte Szeged a magyar olimpiát

A budapesti és a győri rendezvény után szombaton Szegeden, az Erzsébet ligetben folytatódott az a családi fesztivál sorozat.

Elérhetővé vált a teljes megvalósíthatósági tanulmány

A magyar olimpiai pályázatnak az összefogás és az átláthatóság, a becsületes munka és a nyílt szakmai párbeszéd, az érdemi konzultáció segíthet a legtöbbet – hangsúlyozta Fürjes Balázs, a 2024-es olimpia megrendezésére vonatkozó budapesti pályázat kormányzati felelőse.

  • 1
  • 2
  • 3

Friss Hírek

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János köztársasági elnök találkozott Thomas Bach-hal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével az ENSZ New York-i székházában szeptember 26-án. Az államfő előző nap részt vett a világszervezet fenntartható fejlődési csúcstalálkozóján. Az ENSZ kongresszusán a német sportdiplomata beszédet is mondott.

„Budapest önálló identitás

„Budapest önálló identitás"

Szeptember 16-án nyilvánosságra hozta a NOB a 2024-es olimpia megrendezésére pályázó városok hivatalos listáját. Elindult egy kétéves pályázati folyamat, melyben a Magyar Kormány, Budapest és a Magyar Olimpiai Bizottság kéz a kézben" dolgozik együtt - erről beszélt dr. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója hétfő este az M4 sportcsatorna Sport7fő című adásában.

Bach köszöntötte a pályázókat

Bach köszöntötte a pályázókat

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 16-án a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan elfogadta Budapest jelentkezését a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére. A magyar fővárossal együtt öt világklasszis város közd az esemény rendezésének jogáért. Thomas Bach NOB-elnök szerdán telekonferencián köszöntötte az öt pályázó várost – így Budapestet , majd válaszolt újságírói kérdésekre.

Kedves Sportbarát!

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2014. december 8-án elfogadta az „Olympic Agenda 2020” elnevezésű reformprogramot, amely teret nyit a gazdaságos olimpiák megrendezésének. Ez az érdemi változás történelmi esélyt teremt Magyarország számára is.

A Magyar Olimpiai Bizottság február 6-i közgyűlésén döntött arról, hogy – közösen a Magyar Paralimpiai Bizottsággal és az Olimpiai Védnöki Testülettel – társadalmi párbeszédet kezdeményez arról, hogy pályázzon-e Budapest a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésére. Az azóta eltelt hónapok a vártnál is több eredményt hoztak: egy reprezentatív felmérés szerint a magyar lakosság kétharmada támogatná Budapest kandidálását, valamint több mint félszáz médium és számos szakmai szervezet közös nyilatkozatot írt alá arról, hogy aktív résztvevőként segíti a kérdés megvitatását. A párbeszéd részeként országos szakmai konferenciasorozatot rendeztünk a gazdasági, társadalmi élet szereplőinek, emellett a nagy sikerű családi fesztivál ellátogatott Budapestre, Győrbe, Szegedre és Miskolcra.

A júniusban napvilágra került, 1300 oldalas megvalósíthatósági tanulmány számos kérdésre választ adott, és azok ismeretében a MOB és a Fővárosi Közgyűlés is elsöprő többséggel döntött úgy: támogatja, hogy Budapest szándéknyilatkozatot nyújtson be a 2024-es olimpia megpályázására. A MOB elnökeként azonban úgy gondolom, csak akkor szabad hivatalosan benyújtani a jelentkezésünket, ha közmegegyezés van a budapesti olimpia megvalósíthatósága kérdésében. A társadalmi párbeszéd ennek szellemében folytatódik, és továbbra is célja a tájékoztatás, a közös gondolkodás. Köszönjük, hogy ennek Ön is részese!

Sportbaráti üdvözlettel: Borkai Zsolt, a MOB elnöke

Történelmi esély Magyarországnak

Történelmi esély Magyarországnak

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság célja, hogy új térségekbe, így Közép-Európába is eljusson az olimpia. Magyarországot pedig sportmúltja és -sikerei hivatottá teszik a rendezésre.

Facebook

 

Twitter

Visszaszámlálás

Téli YOG 2016 Lillehammer
Már csak
00
nap
van hátra
Vizes világbajnokság Budapest
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári EYOF 2017 Győr
Már csak
00
nap
van hátra
Judo Világbajnokság
Már csak
00
nap
van hátra
Téli Olimpia Phjongcshang 2018
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári YOG 2018 Buenos Aires
Már csak
00
nap
van hátra

Partnerszervezetek

Együttműködő partnereink