A mi olimpiánk

Történelmi esély Magyarországnak

Történelmi esély Magyarországnak

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság célja, hogy új térségekbe, így Közép-Európába is eljusson az olimpia. Magyarországot pedig sportmúltja és -sikerei hivatottá teszik a rendezésre.

Agenda 2020: Forradalmi változás

Agenda 2020: Forradalmi változás

Csökkenő költségek, a maximális kihasználtság és fenntarthatóság hosszú távú felügyelete, az „egy olimpia – egy város” elv megtörése jellemzi az új olimpiai reformprogramot.

Az olimpiarendezés előnyei

Az olimpiarendezés előnyei

A 2024-es magyarországi olimpiarendezés számos gazdasági és társadalmi területen gazdagítaná hazánkat – derült ki a PricewaterhouseCoopers által készített hatástanulmányból, melyet 10 részes cikksorozatunkban dolgozunk fel.

Jó ötlet a budapesti olimpia

Lovasi Andrásnak tetszik az ötlet, hogy Magyarország és Budapest pályázzon a 2024-es olimpia megrendezésére.

 

A Kiscsillag is fellépett múlt vasárnap a szegedi családi fesztiválon, melyet a Magyar Olimpiai Bizottság rendezett a Társadalmi párbeszéd az olimpiáért program keretében. Az együttes frontembere, Lovasi András szerint jó dolog lenne a magyarországi olimpia.

„Ha az érzelmi szempontokat vesszük alapul, fantasztikus lenne egy hazai olimpia. Azt azonban gyorsan hozzáteszem, hogy a projektnek van gazdasági vetülete is, amelyet alaposan meg kell vizsgálni, csak utána szabad véleményt formálni. Amilyen hírek viszont hozzám eljutottak, azok alapján be lehet állni az ügy mögé” – fogalmazott Lovasi András a mob.hu-nak.

Lovasi András, bár idejének nagy részét értelemszerűen a zene tölti ki, maga is kedveli a sportot, és egy hazai rendezésű olimpián szívesen kilátogatna néhány versenyre.

„Az úszást szoktam figyelni, elvégre korábban én is úsztam, a vízilabdát is szeretem – úgy általában a vizes sportok szimpatikusak. Emellett pécsiként a kosárlabdát sem vetem meg.”

A Kossuth-díjas zenész általánosságban megjegyezte, amelyik sportágban a magyarok jól szerepelnek, az őt is leköti, a labdarúgással viszont hadilábon áll.

„Elkeserítő, hogy a magyar gyerekek a Barcelonáért, a Real Madridért, a Chelsea, az Arsenalért rajonganak, és legkevésbé sem a hazai csapatokért. Ezen mindenképpen változtatni kellene, méghozzá elsőként a labdarúgásban dolgozóknak.”

A MOB ingyenes családinap-sorozata, mely megjárta Budapestet, Győrt és Szegedet, Miskolcon fejeződik be vasárnap.

 

(MOB/czo, fotó: MOB)

Facebook

 

Twitter

Visszaszámlálás

Téli YOG 2016 Lillehammer
Már csak
00
nap
van hátra
Vizes világbajnokság Budapest
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári EYOF 2017 Győr
Már csak
00
nap
van hátra
Judo Világbajnokság
Már csak
00
nap
van hátra
Téli Olimpia Phjongcshang 2018
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári YOG 2018 Buenos Aires
Már csak
00
nap
van hátra

Partnerszervezetek