A mi olimpiánk

Történelmi esély Magyarországnak

Történelmi esély Magyarországnak

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság célja, hogy új térségekbe, így Közép-Európába is eljusson az olimpia. Magyarországot pedig sportmúltja és -sikerei hivatottá teszik a rendezésre.

Agenda 2020: Forradalmi változás

Agenda 2020: Forradalmi változás

Csökkenő költségek, a maximális kihasználtság és fenntarthatóság hosszú távú felügyelete, az „egy olimpia – egy város” elv megtörése jellemzi az új olimpiai reformprogramot.

Az olimpiarendezés előnyei

Az olimpiarendezés előnyei

A 2024-es magyarországi olimpiarendezés számos gazdasági és társadalmi területen gazdagítaná hazánkat – derült ki a PricewaterhouseCoopers által készített hatástanulmányból, melyet 10 részes cikksorozatunkban dolgozunk fel.

Barcelona a minta

Fekete Miklós, a PricewaterhouseCoopers partnere beszélt erről, az esetleges 2024-es budapesti olimpiarendezésről a DIGI Sport Reggeli start című adásában.

 

Megrendezhető a budapesti olimpia, megtérülő vállalkozás lenne és esélyes pályázat a magyar 2024-re - ezt állítja az a megvalósíthatósági tanulmány, amely dél-budapesti helyszínt javasol és július 19. és augusztus 4. közötti időpontot. A MOB támogatja a pályázatot, a tanulmány készítője, a PwC partnere, Fekete Miklós mondja el a részleteket az alábbi videóban.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) június 10-ei közgyűlése egyhangúlag döntött úgy, hogy támogatja a 2024-es budapesti olimpiapályázat szándéknyilatkozatának benyújtását.

Fekete Miklós, a PricewaterhouseCoopers (PwC) magyarországi partnerének képviselője, akkor mutatta be a frissen elkészült megvalósíthatósági tanulmányt. A szakember hangsúlyozta, az Agenda 2020-at megelőzően nem lett volna reális budapesti olimpiában gondolkodni, immár azonban megnyílt a lehetőség a közepes méretű világvárosok, így Budapest előtt is.

(DIGI Sport-MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)

Facebook

 

Twitter

Visszaszámlálás

Téli YOG 2016 Lillehammer
Már csak
00
nap
van hátra
Vizes világbajnokság Budapest
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári EYOF 2017 Győr
Már csak
00
nap
van hátra
Judo Világbajnokság
Már csak
00
nap
van hátra
Téli Olimpia Phjongcshang 2018
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári YOG 2018 Buenos Aires
Már csak
00
nap
van hátra

Partnerszervezetek