Friss Hírek

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János köztársasági elnök találkozott Thomas Bach-hal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével az ENSZ New York-i székházában szeptember 26-án. Az államfő előző nap részt vett a világszervezet fenntartható fejlődési csúcstalálkozóján. Az ENSZ kongresszusán a német sportdiplomata beszédet is mondott.

„Budapest önálló identitás

„Budapest önálló identitás"

Szeptember 16-án nyilvánosságra hozta a NOB a 2024-es olimpia megrendezésére pályázó városok hivatalos listáját. Elindult egy kétéves pályázati folyamat, melyben a Magyar Kormány, Budapest és a Magyar Olimpiai Bizottság kéz a kézben" dolgozik együtt - erről beszélt dr. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója hétfő este az M4 sportcsatorna Sport7fő című adásában.

Bach köszöntötte a pályázókat

Bach köszöntötte a pályázókat

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 16-án a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan elfogadta Budapest jelentkezését a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére. A magyar fővárossal együtt öt világklasszis város közd az esemény rendezésének jogáért. Thomas Bach NOB-elnök szerdán telekonferencián köszöntötte az öt pályázó várost – így Budapestet , majd válaszolt újságírói kérdésekre.

Gyarapodó lakossági vásárlóerő

AZ OLIMPIARENDEZÉS ELŐNYEI – 3. RÉSZ

Növekvő beruházások, fejlődő vállalati szektor, több munkahely – mindezek az olimpiarendezés esetén várható folyamatok egyben azt is jelentik, hogy az emberek, a háztartások pénztárcájába is több jut.

Több kerül a bevásárlókosárba is!

Olimpiarendezés esetén összesen mintegy 3000 milliárd forint többletjövedelem várható az országban, melynek jó része a 2022 és 2025 közötti időszakra koncentrálódna, várhatóan az évi 400-700 milliárd forint közötti sávban mozogva. A háztartások jövedelme ebből a becslések szerint 1006 milliárd forint, ami azt jelenti, hogy évente átlagosan 63, a csúcsévekben pedig 130-230 milliárd forint.

A különböző ágazatok, elsősorban az építőipar növekedése, a működőtőke beáramlása, a kis- és középvállalkozások megerősödése, a foglalkoztatás emelkedése, az élénkülő idegenforgalom, az új munkahelyek – mind-mind azt eredményeznék, hogy valamennyi magyar ember, éljen Budapesten vagy vidéken, a mindennapjaiban is tapasztalná az olimpiarendezés pozitív gazdasági hatásait, mely a vásárlóerő számottevő növekedését vonná maga után.

(Forrás: PricewaterhouseCoopers/Olimpiai megvalósíthatósági tanulmány – 2015) 

Facebook

 

Twitter

Visszaszámlálás

Téli YOG 2016 Lillehammer
Már csak
00
nap
van hátra
Vizes világbajnokság Budapest
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári EYOF 2017 Győr
Már csak
00
nap
van hátra
Judo Világbajnokság
Már csak
00
nap
van hátra
Téli Olimpia Phjongcshang 2018
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári YOG 2018 Buenos Aires
Már csak
00
nap
van hátra

Partnerszervezetek