Friss Hírek

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János köztársasági elnök találkozott Thomas Bach-hal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével az ENSZ New York-i székházában szeptember 26-án. Az államfő előző nap részt vett a világszervezet fenntartható fejlődési csúcstalálkozóján. Az ENSZ kongresszusán a német sportdiplomata beszédet is mondott.

„Budapest önálló identitás

„Budapest önálló identitás"

Szeptember 16-án nyilvánosságra hozta a NOB a 2024-es olimpia megrendezésére pályázó városok hivatalos listáját. Elindult egy kétéves pályázati folyamat, melyben a Magyar Kormány, Budapest és a Magyar Olimpiai Bizottság kéz a kézben" dolgozik együtt - erről beszélt dr. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója hétfő este az M4 sportcsatorna Sport7fő című adásában.

Bach köszöntötte a pályázókat

Bach köszöntötte a pályázókat

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 16-án a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan elfogadta Budapest jelentkezését a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére. A magyar fővárossal együtt öt világklasszis város közd az esemény rendezésének jogáért. Thomas Bach NOB-elnök szerdán telekonferencián köszöntötte az öt pályázó várost – így Budapestet , majd válaszolt újságírói kérdésekre.

Többletbevételhez jutó vállalkozói szektor

AZ OLIMPIARENDEZÉS ELŐNYEI – 4. RÉSZ

Az állami szektor és a lakosság bevételei mellett a vállalkozásoknál is többletjövedelem keletkezne a magyarországi olimpia révén. 

A cégek is jól járnak az olimpiával

A teljes, 3000 milliárd forintot kitevő többletjövedelemből 836 milliárd forint jelenne meg közvetlenül a vállalatoknál, ami évente átlagosan 52 milliárd forintra, a csúcsévekben pedig 110-190 milliárd forintra tehető.

A kis- és középvállalkozások bevonása a rendezésbe a szektor nagy ütemű fejlődése mellett a vállalkozási kedv ugrásszerű emelkedését eredményezhetné, a megerősödő magyar kkv-szektor tagjai komoly versenyelőnyre tennének szert kelet-közép-európai riválisaikkal szemben. A beruházások elsősorban az építőipart érintenék kedvezően, de az esemény révén a kereskedelmi és a turisztikai ágazat számottevő növekedésével is lehetne számolni.

Az ország hosszú távú fejlesztési terveibe illeszkedő fejlesztések a közösségi közlekedés, a közlekedési- és úthálózat terén évtizedekig óriási hasznot jelenthetne az országnak és a fővárosnak, melyből a vállalkozások is profitálhatnának.

(Forrás: PricewaterhouseCoopers/Olimpiai megvalósíthatósági tanulmány – 2015) 

Facebook

 

Twitter

Visszaszámlálás

Téli YOG 2016 Lillehammer
Már csak
00
nap
van hátra
Vizes világbajnokság Budapest
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári EYOF 2017 Győr
Már csak
00
nap
van hátra
Judo Világbajnokság
Már csak
00
nap
van hátra
Téli Olimpia Phjongcshang 2018
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári YOG 2018 Buenos Aires
Már csak
00
nap
van hátra

Partnerszervezetek