Friss Hírek

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János köztársasági elnök találkozott Thomas Bach-hal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével az ENSZ New York-i székházában szeptember 26-án. Az államfő előző nap részt vett a világszervezet fenntartható fejlődési csúcstalálkozóján. Az ENSZ kongresszusán a német sportdiplomata beszédet is mondott.

„Budapest önálló identitás

„Budapest önálló identitás"

Szeptember 16-án nyilvánosságra hozta a NOB a 2024-es olimpia megrendezésére pályázó városok hivatalos listáját. Elindult egy kétéves pályázati folyamat, melyben a Magyar Kormány, Budapest és a Magyar Olimpiai Bizottság kéz a kézben" dolgozik együtt - erről beszélt dr. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója hétfő este az M4 sportcsatorna Sport7fő című adásában.

Bach köszöntötte a pályázókat

Bach köszöntötte a pályázókat

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 16-án a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan elfogadta Budapest jelentkezését a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére. A magyar fővárossal együtt öt világklasszis város közd az esemény rendezésének jogáért. Thomas Bach NOB-elnök szerdán telekonferencián köszöntötte az öt pályázó várost – így Budapestet , majd válaszolt újságírói kérdésekre.

Új munkahelyek létesülése

AZ OLIMPIARENDEZÉS ELŐNYEI – 5. RÉSZ

Mit hozhat egy olimpiarendezés a foglalkoztatottság területén? Az építőipar, a létesítménygazdálkodás, a vendéglátás, a turizmus és az ezeket kiszolgáló ágazatokban nagyszámú új munkahely jönne létre. 

A növekvő ágazatok jelentős munkaerőt szippantanak fel

 

A PricewaterhouseCoopers számításai szerint a többletberuházásoknak Magyarországon is jelentős munkahely-generáló hatása lehet: az intenzív négy esztendőben évente akár 20 ezer új munkahely jöhet létre, ez a csúcsévben akár 100 ezer főt jelenthet az egész gazdaságban.

Ezen feltételezések a korábbi olimpiákon már beigazolódtak: felmérések támasztják alá, hogy a 2012-es londoni játékok miatt több mint 70 ezer dolgozót foglalkoztattak átmeneti vagy tartós viszonyban, az 1992-es barcelonai olimpiának köszönhetően pedig jelentősen csökkent a munkanélküliség az egész országban a következő évtizedekben.

A sikeres olimpiarendezésnek köszönhetően tovább emelkedne az ország elismertsége a külföldi befektetők körében, akik a megerősödő magyar kis- és középvállalatokkal együttműködve jelentősen javítanák az ország versenyképességét, ezáltal új munkahelyeket teremtve nem csupán a fővárosban, de vidéken is. 

(Forrás: PricewaterhouseCoopers/Olimpiai megvalósíthatósági tanulmány – 2015) 

Facebook

 

Twitter

Visszaszámlálás

Téli YOG 2016 Lillehammer
Már csak
00
nap
van hátra
Vizes világbajnokság Budapest
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári EYOF 2017 Győr
Már csak
00
nap
van hátra
Judo Világbajnokság
Már csak
00
nap
van hátra
Téli Olimpia Phjongcshang 2018
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári YOG 2018 Buenos Aires
Már csak
00
nap
van hátra

Partnerszervezetek