Friss Hírek

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János köztársasági elnök találkozott Thomas Bach-hal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével az ENSZ New York-i székházában szeptember 26-án. Az államfő előző nap részt vett a világszervezet fenntartható fejlődési csúcstalálkozóján. Az ENSZ kongresszusán a német sportdiplomata beszédet is mondott.

„Budapest önálló identitás

„Budapest önálló identitás"

Szeptember 16-án nyilvánosságra hozta a NOB a 2024-es olimpia megrendezésére pályázó városok hivatalos listáját. Elindult egy kétéves pályázati folyamat, melyben a Magyar Kormány, Budapest és a Magyar Olimpiai Bizottság kéz a kézben" dolgozik együtt - erről beszélt dr. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója hétfő este az M4 sportcsatorna Sport7fő című adásában.

Bach köszöntötte a pályázókat

Bach köszöntötte a pályázókat

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 16-án a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan elfogadta Budapest jelentkezését a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére. A magyar fővárossal együtt öt világklasszis város közd az esemény rendezésének jogáért. Thomas Bach NOB-elnök szerdán telekonferencián köszöntötte az öt pályázó várost – így Budapestet , majd válaszolt újságírói kérdésekre.

Azonnali és hosszú távú turisztikai fellendülés

AZ OLIMPIARENDEZÉS ELŐNYEI – 6. RÉSZ

A korábbi olimpiarendezési tapasztalatok alapján egyértelmű, hogy egy nyári játékok több százezer külföldi vendég érkezését és a belföldi turizmus élénkülését is jelenti egyben, a távlati idegenforgalmi előnyökről nem is beszélve, amelyek Magyarország és Budapest ismertségének, jó hírének erősödése révén jönnek létre.

Az olimpiát több millióan követik a világon

Az olimpiai és paralimpiai turizmus közvetlen gazdasági hatása bevételt jelent a magyar gazdaság számára. Az olimpia látogatószám- és látogatóköltés-növekedésben megjelenő hatása jellemzően már a rendezés éve előtti hétéves időszakban jelenik meg, a játékok időtartama alatt kicsúcsosodik, és a hasonlítható nagy sportrendezvényeket számba vevő összehasonlító elemzés alapján az olimpiát követő hat évben is érzékelhető marad.

A 2024-es budapesti olimpia a Magyarországra látogatók számát mintegy 1,37 millió fővel növelheti a hosszú és rövid távú hatásokat is beleszámítva, így a turizmusból származó várható, közvetlen gazdasági hatása a 196 milliárd forintot is meghaladhatja a 2018-2030-as időszak alatt a PwC becslései szerint. Az előrehozott és olimpiai beruházások (1464 Mrd Ft), valamint a turizmus várható növekedése (jegyárbevétel nélkül: 131 Mrd Ft) mellett a szervezőbizottság által finanszírozott költések (634 Mrd Ft) is hatással lesznek a makrogazdasági mutatókra (GDP, jövedelmek). Az utóbbi két kiadás döntő módon az olimpia évéhez, 2024-hez kapcsolódik, azonban, a szervezőbizottság költéseivel ellentétben, a turizmust az olimpia rendezése hosszabb időn keresztül is befolyásolja, vagyis a megnövekedett turistaforgalom a rendezés előtti és utáni években is tapasztalható. 

(Forrás: PricewaterhouseCoopers/Olimpiai megvalósíthatósági tanulmány – 2015) 

Facebook

 

Twitter

Visszaszámlálás

Téli YOG 2016 Lillehammer
Már csak
00
nap
van hátra
Vizes világbajnokság Budapest
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári EYOF 2017 Győr
Már csak
00
nap
van hátra
Judo Világbajnokság
Már csak
00
nap
van hátra
Téli Olimpia Phjongcshang 2018
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári YOG 2018 Buenos Aires
Már csak
00
nap
van hátra

Partnerszervezetek