Friss Hírek

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János köztársasági elnök találkozott Thomas Bach-hal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével az ENSZ New York-i székházában szeptember 26-án. Az államfő előző nap részt vett a világszervezet fenntartható fejlődési csúcstalálkozóján. Az ENSZ kongresszusán a német sportdiplomata beszédet is mondott.

„Budapest önálló identitás

„Budapest önálló identitás"

Szeptember 16-án nyilvánosságra hozta a NOB a 2024-es olimpia megrendezésére pályázó városok hivatalos listáját. Elindult egy kétéves pályázati folyamat, melyben a Magyar Kormány, Budapest és a Magyar Olimpiai Bizottság kéz a kézben" dolgozik együtt - erről beszélt dr. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója hétfő este az M4 sportcsatorna Sport7fő című adásában.

Bach köszöntötte a pályázókat

Bach köszöntötte a pályázókat

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 16-án a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan elfogadta Budapest jelentkezését a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére. A magyar fővárossal együtt öt világklasszis város közd az esemény rendezésének jogáért. Thomas Bach NOB-elnök szerdán telekonferencián köszöntötte az öt pályázó várost – így Budapestet , majd válaszolt újságírói kérdésekre.

Fejlődő infrastruktúra

AZ OLIMPIARENDEZÉS ELŐNYEI – 7. RÉSZ

Nem kétséges, hogy egy olimpiarendezéshez fejlett infrastruktúra szükséges, a közösségi közlekedés, a közlekedési- és úthálózat fejlesztése hosszú távon is óriási hasznot jelenthet az országnak és a fővárosnak, melyből az itt működő cégek, így a hazai kis- és középvállalkozások is profitálnának.

A közlekedés és úthálózat fejlődése a cégeknek is hasznos

Mivel a beruházások jó része az olimpiától függetlenül megvalósulnának, ezért azokra Európai Uniós fejlesztési forrásokat is le lehetne hívni, melyek mintegy 90 százalékban fedeznék a költségeket. Ilyen fejlesztés lenne a többi közt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kötöttpályás kapcsolatának kialakítása valamint közúti kapcsolatának fejlesztése, a budapesti városi és elővárosi vasúti közlekedés fejlesztése, autóutak autópályává bővítése, autópályák meghosszabbítása, vagy a pesti alsó rakpart forgalomcsillapítása. Számos infrastrukturális beruházás azzal a céllal valósulna meg, hogy jelentősen javuljon az összeköttetés Budapest és a vidék mellett. A cél elérését segíti, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság reformprogramja, az Agenda 2020 lehetővé teszi, hogy a korábbinál jóval több vidéki helyszínt lehessen bevonni a rendezésbe. 

(Forrás: PricewaterhouseCoopers/Olimpiai megvalósíthatósági tanulmány – 2015) 

Facebook

 

Twitter

Visszaszámlálás

Téli YOG 2016 Lillehammer
Már csak
00
nap
van hátra
Vizes világbajnokság Budapest
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári EYOF 2017 Győr
Már csak
00
nap
van hátra
Judo Világbajnokság
Már csak
00
nap
van hátra
Téli Olimpia Phjongcshang 2018
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári YOG 2018 Buenos Aires
Már csak
00
nap
van hátra

Partnerszervezetek