Friss Hírek

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János köztársasági elnök találkozott Thomas Bach-hal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével az ENSZ New York-i székházában szeptember 26-án. Az államfő előző nap részt vett a világszervezet fenntartható fejlődési csúcstalálkozóján. Az ENSZ kongresszusán a német sportdiplomata beszédet is mondott.

„Budapest önálló identitás

„Budapest önálló identitás"

Szeptember 16-án nyilvánosságra hozta a NOB a 2024-es olimpia megrendezésére pályázó városok hivatalos listáját. Elindult egy kétéves pályázati folyamat, melyben a Magyar Kormány, Budapest és a Magyar Olimpiai Bizottság kéz a kézben" dolgozik együtt - erről beszélt dr. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója hétfő este az M4 sportcsatorna Sport7fő című adásában.

Bach köszöntötte a pályázókat

Bach köszöntötte a pályázókat

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 16-án a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan elfogadta Budapest jelentkezését a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére. A magyar fővárossal együtt öt világklasszis város közd az esemény rendezésének jogáért. Thomas Bach NOB-elnök szerdán telekonferencián köszöntötte az öt pályázó várost – így Budapestet , majd válaszolt újságírói kérdésekre.

Megújuló városnegyedek

AZ OLIMPIARENDEZÉS ELŐNYEI – 8. RÉSZ

Az olimpiai falu és a szálláshelyek később átalakulnak lakónegyedekké, a sportkomplexumokat a lakosság hasznosítja tovább – ezek azok a jó példák az építmények utóéletére, amelyeket az olimpiai reform és Magyarország is célul tűz ki maga elé.

A városrészek felújításával mindenki nyer

Az olimpia idejére új szálláskapacitások kialakítására van szükség, mellyel célszerű összekötni a fogadó ország, illetve ország fejletlenebb részeinek rehabilitációját. A helyszínkiválasztás során a PricewaterhouseCoopers kiemelt figyelmet fordított az utóhasznosítási és fenntarthatósági szempontok érvényesülésére. Vezérlő elve a következő volt: mi a jó Budapestnek, mi szolgálja leginkább hosszú távon a város – és az ország – érdekeit.

A PwC ajánlása alapján a Budapest más városrészeihez képest jóval fejletlenebb Észak-Csepel esne át jelentős átalakuláson.

Az olimpiai projekt legnagyobb beruházása a központi olimpiai falu lenne, mely mintegy 17 ezer olimpikon és hivatalos kísérő szállásául szolgálna. Elhelyezésük 2000-2200 apartmanban, a tapasztalatok szerint mintegy 40 hektár területen lenne megoldható. A falut fel kell osztani lakóövezetre a sportolók számára és nemzetközi övezetre, ahol szolgáltatások, üzletek és kulturális létesítmények találhatók. Emellett építeni kellene sajtó- és közvetítőközpontot, médiafalut valamint technikai falut. Ezen létesítmények az olimpia után sem maradnának kihasználatlanul, azokat ugyanis később lakóépületekké alakítanák át, mely része lehetne egy oly régóta hiányolt budapesti bérlakásprogramnak.

(Forrás: PricewaterhouseCoopers/Olimpiai megvalósíthatósági tanulmány – 2015) 

Facebook

 

Twitter

Visszaszámlálás

Téli YOG 2016 Lillehammer
Már csak
00
nap
van hátra
Vizes világbajnokság Budapest
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári EYOF 2017 Győr
Már csak
00
nap
van hátra
Judo Világbajnokság
Már csak
00
nap
van hátra
Téli Olimpia Phjongcshang 2018
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári YOG 2018 Buenos Aires
Már csak
00
nap
van hátra

Partnerszervezetek