Friss Hírek

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János köztársasági elnök találkozott Thomas Bach-hal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével az ENSZ New York-i székházában szeptember 26-án. Az államfő előző nap részt vett a világszervezet fenntartható fejlődési csúcstalálkozóján. Az ENSZ kongresszusán a német sportdiplomata beszédet is mondott.

„Budapest önálló identitás

„Budapest önálló identitás"

Szeptember 16-án nyilvánosságra hozta a NOB a 2024-es olimpia megrendezésére pályázó városok hivatalos listáját. Elindult egy kétéves pályázati folyamat, melyben a Magyar Kormány, Budapest és a Magyar Olimpiai Bizottság kéz a kézben" dolgozik együtt - erről beszélt dr. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója hétfő este az M4 sportcsatorna Sport7fő című adásában.

Bach köszöntötte a pályázókat

Bach köszöntötte a pályázókat

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 16-án a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan elfogadta Budapest jelentkezését a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére. A magyar fővárossal együtt öt világklasszis város közd az esemény rendezésének jogáért. Thomas Bach NOB-elnök szerdán telekonferencián köszöntötte az öt pályázó várost – így Budapestet , majd válaszolt újságírói kérdésekre.

A társadalom fizikai és mentális megújulása

AZ OLIMPIARENDEZÉS ELŐNYEI – 9. RÉSZ

Egy világesemény sikeres megrendezése számtalan pozitív – közvetlen és közvetett – társadalmi előnyt hordoz magában. Az olimpia különböző társadalmi rétegek közös, egységes céljának megvalósulásával jön létre, amely már önmagában is növeli az ország nemzeti önbecsülését, a lakosság mentális egészségét.

Sokat javít a hétköznapokon is az olimpia

A magyarországi olimpiának köszönhetően a sportolási lehetőségek jelentősen bővülnének, a sportinfrastruktúra fejlődne; a testmozgás, egészséges életmód népszerűbbé válna, javulna a lakosság egészségi állapota; egységes sportstratégia, oktatás jönne létre; valamint hozzájárulna a versenysport népszerűsítéséhez.

A szervezeti hatások kapcsán kiemelendő, hogy a kapcsolódó szakmák és szakmai képességek fejlődnének; a tudás és tapasztalat gyarapodna.

A kulturális hatásoknál pozitív hozadék lenne az önkéntesség népszerűbbé válása, a társadalmi kohézió fejlődése; a nyelvtudás, kommunikációs képességek fejlődése; a tolerancia, befogadó attitűd fejlődése; a regionális politikai és diplomáciai szerep növekedése; illetve erősödne a nemzeti büszkeség.

A szociális hatások közé sorolható, hogy az olimpiai beruházások és intézkedések jóléti hatása már évekkel a rendezés előtt jelentkezne; javulna a lakásállomány és a lakókörnyezet; ahogyan a fogyatékkal élők helyzetében is előrelépés történne.

(Forrás: PricewaterhouseCoopers/Olimpiai megvalósíthatósági tanulmány – 2015) 

Facebook

 

Twitter

Visszaszámlálás

Téli YOG 2016 Lillehammer
Már csak
00
nap
van hátra
Vizes világbajnokság Budapest
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári EYOF 2017 Győr
Már csak
00
nap
van hátra
Judo Világbajnokság
Már csak
00
nap
van hátra
Téli Olimpia Phjongcshang 2018
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári YOG 2018 Buenos Aires
Már csak
00
nap
van hátra

Partnerszervezetek