Friss Hírek

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János köztársasági elnök találkozott Thomas Bach-hal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével az ENSZ New York-i székházában szeptember 26-án. Az államfő előző nap részt vett a világszervezet fenntartható fejlődési csúcstalálkozóján. Az ENSZ kongresszusán a német sportdiplomata beszédet is mondott.

„Budapest önálló identitás

„Budapest önálló identitás"

Szeptember 16-án nyilvánosságra hozta a NOB a 2024-es olimpia megrendezésére pályázó városok hivatalos listáját. Elindult egy kétéves pályázati folyamat, melyben a Magyar Kormány, Budapest és a Magyar Olimpiai Bizottság kéz a kézben" dolgozik együtt - erről beszélt dr. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója hétfő este az M4 sportcsatorna Sport7fő című adásában.

Bach köszöntötte a pályázókat

Bach köszöntötte a pályázókat

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 16-án a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan elfogadta Budapest jelentkezését a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére. A magyar fővárossal együtt öt világklasszis város közd az esemény rendezésének jogáért. Thomas Bach NOB-elnök szerdán telekonferencián köszöntötte az öt pályázó várost – így Budapestet , majd válaszolt újságírói kérdésekre.

Jó ötletek és fejlesztések születése

AZ OLIMPIARENDEZÉS ELŐNYEI – 10. RÉSZ

Amikor egy ország olimpiát rendez, s bővülnek a beruházások, az építőipar, a közlekedés, az optimalizálja az erőforrások kihasználását, megélénkíti a technológiai innovációt, a kutatás-fejlesztés területét is, és egyáltalán:  a jó gondolatok, ötletek megszületését!

Az olimpia segíti a jó ötletek megszületését!

Az olimpiarendezéshez kapcsolódóan számos technológiai innováció, ideiglenes és visszabontható sportlétesítmény-fejlesztés, valamint környezetvédelmi projektek (kármentesítés, hulladékgazdálkodás, csatornafejlesztés) megjelenése várható.

Emellett annak a fontosságát sem lehet kellően hangsúlyozni, hogy az ország erőforrásainak jobb kihasználása, továbbá az érzelmi előnyök élénkíthetik a gazdaságot, gyorsítják a gazdasági növekedést. Ez nemcsak a lakosság növekvő fogyasztásában, hanem a hatékonyabb produktivitásban is jelentkezhet, ami a kibocsátás növekedésével járhat. 

(Forrás: PricewaterhouseCoopers/Olimpiai megvalósíthatósági tanulmány – 2015) 

Facebook

 

Twitter

Visszaszámlálás

Téli YOG 2016 Lillehammer
Már csak
00
nap
van hátra
Vizes világbajnokság Budapest
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári EYOF 2017 Győr
Már csak
00
nap
van hátra
Judo Világbajnokság
Már csak
00
nap
van hátra
Téli Olimpia Phjongcshang 2018
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári YOG 2018 Buenos Aires
Már csak
00
nap
van hátra

Partnerszervezetek