Friss Hírek

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János köztársasági elnök találkozott Thomas Bach-hal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével az ENSZ New York-i székházában szeptember 26-án. Az államfő előző nap részt vett a világszervezet fenntartható fejlődési csúcstalálkozóján. Az ENSZ kongresszusán a német sportdiplomata beszédet is mondott.

„Budapest önálló identitás

„Budapest önálló identitás"

Szeptember 16-án nyilvánosságra hozta a NOB a 2024-es olimpia megrendezésére pályázó városok hivatalos listáját. Elindult egy kétéves pályázati folyamat, melyben a Magyar Kormány, Budapest és a Magyar Olimpiai Bizottság kéz a kézben" dolgozik együtt - erről beszélt dr. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója hétfő este az M4 sportcsatorna Sport7fő című adásában.

Bach köszöntötte a pályázókat

Bach köszöntötte a pályázókat

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 16-án a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan elfogadta Budapest jelentkezését a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére. A magyar fővárossal együtt öt világklasszis város közd az esemény rendezésének jogáért. Thomas Bach NOB-elnök szerdán telekonferencián köszöntötte az öt pályázó várost – így Budapestet , majd válaszolt újságírói kérdésekre.

Budapest jó házigazda lenne

Máté Pál, a Sport Televízió főszerkesztője úgy véli, Budapest kiváló házigazdája lenne a 2024-es olimpiának.

 

A Sport TV egyike azon több mint félszáz médiumnak, mely csatlakozott a Magyar Olimpiai Bizottság által elindított Párbeszéd az olimpiáért-kezdeményezéshez, biztosítva, hogy a magyar emberek a szükséges információk birtokában alakíthassák ki véleményüket az esetleges olimpiai pályázatról.

A főszerkesztő szerint Budapest és Magyarország már önmagában azzal nyerne, ha kandidálna a játékok megrendezésére.

„Nagyon kiélezett lesz a versengés, ezt már most biztosra vehetjük, de úgy vélem, mindenképpen oda kell állnunk a rajtvonalhoz. Ebből országimázs szempontjából is rengeteget profitálnánk. Több példa akad a jó és a rossz rendezésre – meggyőződésem, hogy mi képesek lennénk ez előbbire” – fogalmazott Máté Pál (képünkön, az előtérben jobbra).

„Állítom ezt annak fényében, hogy Magyarország számos nagy sporteseménynek volt már házigazdája, és kivétel nélkül elismerést váltottunk ki a nemzetközi színtéren. Továbbá ne feledkezzünk meg arról, hogy a ’24-es olimpia előtt rendezünk vb-t a vizes sportokban, judóban és kajak-kenuban, mint ahogy az is óriási siker, hogy a 2020-as labdarúgó Eb-n négy mérkőzésnek az újjáépülő Puskás-stadion ad otthont.”

A főszerkesztő nem tartja magát pénzügyi szakembernek, az ugyanakkor meggyőződése, hogy a decemberben elfogadott Olimpiai Agenda 2020 révén Budapest gazdaságilag is erősödne a rendezéssel.

„A Nemzetközi Olimpiai Bizottság reformcsomagja lehetővé teszi, hogy a Budapest méretű városok is számításba jöhessenek. Azt például szorgalmaznám, hogy minél több ideiglenes létesítmény épüljön. Mobil lelátókkal komoly összegeket lehetne spórolni, különösen azon sportágak esetében, melyek nem vonzanának számottevő nézősereget idehaza a játékokat követően.”

És hogy Máté Pál személy szerint mely eseményeket várná a legjobban?

„A 2000-es sydneyi olimpián helyszíni tudósítóként megfogott a gyeplabda-mérkőzések hangulata, fantasztikus atmoszférát teremtett a jelen lévő 30 ezer szurkoló – már csak az összehasonlítás kedvéért is kilátogatnék egy-két meccsre Budapesten. Emellett természetesen azok a versenyek élveznének elsőbbséget, ahol éremesélyes magyar sportolóknak lehetne drukkolni, ilyen az úszás vagy a kajak-kenu.”

 

(MOB/czo)

Facebook

 

Twitter

Visszaszámlálás

Téli YOG 2016 Lillehammer
Már csak
00
nap
van hátra
Vizes világbajnokság Budapest
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári EYOF 2017 Győr
Már csak
00
nap
van hátra
Judo Világbajnokság
Már csak
00
nap
van hátra
Téli Olimpia Phjongcshang 2018
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári YOG 2018 Buenos Aires
Már csak
00
nap
van hátra

Partnerszervezetek