Friss Hírek

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János köztársasági elnök találkozott Thomas Bach-hal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével az ENSZ New York-i székházában szeptember 26-án. Az államfő előző nap részt vett a világszervezet fenntartható fejlődési csúcstalálkozóján. Az ENSZ kongresszusán a német sportdiplomata beszédet is mondott.

„Budapest önálló identitás

„Budapest önálló identitás"

Szeptember 16-án nyilvánosságra hozta a NOB a 2024-es olimpia megrendezésére pályázó városok hivatalos listáját. Elindult egy kétéves pályázati folyamat, melyben a Magyar Kormány, Budapest és a Magyar Olimpiai Bizottság kéz a kézben" dolgozik együtt - erről beszélt dr. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója hétfő este az M4 sportcsatorna Sport7fő című adásában.

Bach köszöntötte a pályázókat

Bach köszöntötte a pályázókat

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 16-án a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan elfogadta Budapest jelentkezését a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére. A magyar fővárossal együtt öt világklasszis város közd az esemény rendezésének jogáért. Thomas Bach NOB-elnök szerdán telekonferencián köszöntötte az öt pályázó várost – így Budapestet , majd válaszolt újságírói kérdésekre.

Az olimpia hatalmas lehetőség

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke komoly eredménynek tartja, hogy több mint félszáz médium támogatja a Párbeszéd az olimpiáért-kezdeményezést.

 

A keddi média-csúcstalálkozón a jelenlévő vezetők közös nyilatkozatot fogadtak el, melynek aláírásával, a MOB határozatával egyetértésben, támogatják az olimpiarendezésről szóló társadalmi párbeszédet.

Borkai Zsolt rendkívüli módon örül annak, hogy a budapesti olimpia ügyét ekkora támogatottság övezi a médiában, ugyanakkor leszögezte, az útnak csak az elején járunk, bőven akad még tennivaló.

Szabó László Zsolt az eseményt követően hangsúlyozta: „A Magyar Televízió számára is óriási kihívás lenne az olimpiarendezés, de olyan kihívás, amelyre fel kell és fel lehet készülni.”

Az MTVA vezérigazgatója a mob.hu-nak adott videóinterjúban emlékeztetett rá, a játékokig több rangos sporteseménynek otthont ad Magyarország, így a vizes világbajnokságnak 2017-ben, ami a közmédia számára is remek főpróbát jelentene.

Gyárfás Tamás, az Olimpiai Védnöki Testület tagja elmondta, a budapesti olimpia kapcsán ugyanazt az összefogást tapasztalja, mint a vizes vb esetében, és ez bizakodásra adhat okot a jövő tekintetében.

Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója szerint az esetleges olimpiarendezés nagyon nagy lehetőség Budapest és Magyarország számára:

„Fontos, hogy az ügynek meglegyen a társadalmi támogatottsága” – emelte ki, hozzátéve, hogy Magyarország gazdaságilag is sokat profitálhatna a játékokból, amellett, hogy a hírnevünket is tovább öregbítené.

Facebook

 

Twitter

Visszaszámlálás

Téli YOG 2016 Lillehammer
Már csak
00
nap
van hátra
Vizes világbajnokság Budapest
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári EYOF 2017 Győr
Már csak
00
nap
van hátra
Judo Világbajnokság
Már csak
00
nap
van hátra
Téli Olimpia Phjongcshang 2018
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári YOG 2018 Buenos Aires
Már csak
00
nap
van hátra

Partnerszervezetek