Friss Hírek

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János köztársasági elnök találkozott Thomas Bach-hal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével az ENSZ New York-i székházában szeptember 26-án. Az államfő előző nap részt vett a világszervezet fenntartható fejlődési csúcstalálkozóján. Az ENSZ kongresszusán a német sportdiplomata beszédet is mondott.

„Budapest önálló identitás

„Budapest önálló identitás"

Szeptember 16-án nyilvánosságra hozta a NOB a 2024-es olimpia megrendezésére pályázó városok hivatalos listáját. Elindult egy kétéves pályázati folyamat, melyben a Magyar Kormány, Budapest és a Magyar Olimpiai Bizottság kéz a kézben" dolgozik együtt - erről beszélt dr. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója hétfő este az M4 sportcsatorna Sport7fő című adásában.

Bach köszöntötte a pályázókat

Bach köszöntötte a pályázókat

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 16-án a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan elfogadta Budapest jelentkezését a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére. A magyar fővárossal együtt öt világklasszis város közd az esemény rendezésének jogáért. Thomas Bach NOB-elnök szerdán telekonferencián köszöntötte az öt pályázó várost – így Budapestet , majd válaszolt újságírói kérdésekre.

Az olimpiarendezés előnyei

A 2024-es magyarországi olimpiarendezés számos gazdasági és társadalmi területen gazdagítaná hazánkat – derült ki a PricewaterhouseCoopers által készített hatástanulmányból, melyet 10 részes cikksorozatunkban dolgozunk fel.

Az olimpia sok pozitívummal jár

Az olimpiarendezéssel egy ország hatalmas gazdasági lökést kaphat, mellyel jelentősen javulhat pozíciója a világban. A létesítmény és infrastruktúra beruházások által az építőipar, az esemény kapcsán a turisztikai ágazat jelentős növekedése várható, amely maga után vonja a kereskedelem, a kutatás-fejlesztés és a pénzpiac fellendülését is. Mindez nem csak a legnagyobb cégeket, hanem a kis- és középvállalkozásokat is érinti, és összességében rengeteg új fejlesztéssel, munkahellyel és munkalehetőséggel jár. Ennek következtében az emberek pénztárcájába is több pénz kerül, valamint az állam is pluszbevételekhez jut, például emelkedik az adóbefizetés.

A kedvező gazdasági hatások között vannak olyanok, amelyek már az esemény előtti, vagyis a felkészülési időszakban jelentkeznek, vannak, amelyek az olimpia évében realizálódnak, míg mások éppen a játékok után csúcsosodnak.

Természetesen az olimpia miatt az egész világ figyelme a rendező országra irányul, magára az eseményre is több százezer külföldi látogató érkezése várható, ez pedig az azonnali pozitív hatások mellett hosszú távon rendkívüli nemzetközi elismertséget, az országimázs megújulását eredményezi.

Nem utolsó sorban a sikeres esemény összekovácsolja a népességet is, a társadalom többek között az egészségügyi, a kulturális és szociális pozitív hatásokból profitálhat.

A részletek megismerhetők 10 részes cikksorozatunkból >>> 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10


Facebook

 

Twitter

Visszaszámlálás

Téli YOG 2016 Lillehammer
Már csak
00
nap
van hátra
Vizes világbajnokság Budapest
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári EYOF 2017 Győr
Már csak
00
nap
van hátra
Judo Világbajnokság
Már csak
00
nap
van hátra
Téli Olimpia Phjongcshang 2018
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári YOG 2018 Buenos Aires
Már csak
00
nap
van hátra

Partnerszervezetek