Friss Hírek

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János Thomas Bach-hal tárgyalt

Áder János köztársasági elnök találkozott Thomas Bach-hal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével az ENSZ New York-i székházában szeptember 26-án. Az államfő előző nap részt vett a világszervezet fenntartható fejlődési csúcstalálkozóján. Az ENSZ kongresszusán a német sportdiplomata beszédet is mondott.

„Budapest önálló identitás

„Budapest önálló identitás"

Szeptember 16-án nyilvánosságra hozta a NOB a 2024-es olimpia megrendezésére pályázó városok hivatalos listáját. Elindult egy kétéves pályázati folyamat, melyben a Magyar Kormány, Budapest és a Magyar Olimpiai Bizottság kéz a kézben" dolgozik együtt - erről beszélt dr. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója hétfő este az M4 sportcsatorna Sport7fő című adásában.

Bach köszöntötte a pályázókat

Bach köszöntötte a pályázókat

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 16-án a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan elfogadta Budapest jelentkezését a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére. A magyar fővárossal együtt öt világklasszis város közd az esemény rendezésének jogáért. Thomas Bach NOB-elnök szerdán telekonferencián köszöntötte az öt pályázó várost – így Budapestet , majd válaszolt újságírói kérdésekre.

Ez az olimpia más, mint a korábbiak

"Amíg nem készül el a hatástanulmány, feladatunk, hogy próbáljuk meg elmagyarázni: ez az olimpia más típusú olimpia, mint a korábbiak" - utalt az esetleges 2024-es magyarországi olimpiarendezésre dr. Magyar Zoltán, az Olimpiai Védnöki Testület tagja a DIGI Sport Televízió keddi, Reggeli Start című műsorában. S, hogy miért nevezné a magyarországi rendezést "fapadosnak" a sportvezető - a videóból az is kiderül.

 

„Amíg nem jönnek elő a gazdasági számok, amikkel hatással tudunk lenni az emberekre, addíg csak az érzelmekre tudunk hatni" - magyarázta a MOB alelnöke.

Meggyőzni a kételkedőket és felkészülni a rendezői szándéknyilatkozat beadására - ezeket a feladatokat szabta meg a MOB a 2024-es budapesti olimpia elnyerése érdekében. A munkában a 14 tagú Olimpiai Védnöki Testületnek is fontos szerepe van - a műsorban erről beszélt a kétszeres olimpiai bajnok tornász sportvezető, a hazai tornaszövetség elnöke.

A sportvezető az interjúban kihangsúlyozta, a játékok a jövőben emberközelibbek, fenntarthatóságra törekvőbbek, „zöldebbek" és sokkal olcsóbbak lesznek, mint a korábbiak és nem tesz akkora terhelést a rendező országra, mint azt megelőzően. 

Az Agenda 2020-ról és az uniós támogatások lehetőségeiről többet megtudhat Magyar Zoltántól az alábbi videóból, melyben Berki Krisztián vállműtétje is szóba kerül.

A 2024-es olimpia helyszínét 2017-ben, a NOB limai kongresszusán jelölik ki.

(MOB/VF)

Facebook

 

Twitter

Visszaszámlálás

Téli YOG 2016 Lillehammer
Már csak
00
nap
van hátra
Vizes világbajnokság Budapest
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári EYOF 2017 Győr
Már csak
00
nap
van hátra
Judo Világbajnokság
Már csak
00
nap
van hátra
Téli Olimpia Phjongcshang 2018
Már csak
00
nap
van hátra
Nyári YOG 2018 Buenos Aires
Már csak
00
nap
van hátra

Partnerszervezetek